Royal Black
Syafiqah Iskandar / 17 years old.
*Queen High School *




Skin by Ayien
Cute favicon byBabydoll
EditorYayable
Blog owner: Syafiqah Iskanadar
Himmmmmm~
Friday, 29 June 2012 | 05:08 | 0 comments
Assalamualaikum. Hi people's.

Nak cerita about someone ni. Tahun ni baru kita perasan dia. Tiba-tiba kita mula minat dia. Dan hari demi hari, waktu demi waktu kita stalker pasal dia. Dia budak Smk Seri Permaisuri jugak. Then hati kita mula suka dan sayang dekat dia. Dan kita kenal dengan dia dekat facebook. Alhamdulillah dia layan kita. Dan tiba-tiba dia bagi nombor dia sebab senang nak contact. Kita suka sangat sangat sangat dan sangat.

Tak lama tu kita text dia. Then makin lama kami makin rapat. Dan dia pun jujur yang dia suka dan sayang kita. Sumpah lega dengar. Tapi time kitaorang text, kitaorang asyik gaduh. Hmmm dia ni kuat taching, dia ni sensitive sungguh. Tapi kita takpernah give up. Takpernah bosan dengan dia walaupun perangai dia macam tu. Kita happy dapat kenal dengan dia.

Then time cuti 2 minggu haritu kita jumpa dia. Even sekejap tapi bermakna dalam hidup kita. Sumpah happy jumpa dia. Kita sayanggg dia walaupun kitaorang banyak kali gaduh. Tetap sayang, takpernah berubah sayang kita dekat dia. Tapi sayang, kita asyik gaduh disebabkan perangai kita sendiri yang membuatkan dia bosan. Sakit hati. Ya Allah, saya nak berubah untuk dia :'< Saya sayang dia. Saya takboleh kalau takde dia. Tapi semua dah ditentukan oleh Allah. Saya hanya mampu merancang. Bila saya gaduh dengan dia, kitaorang mesti stop text. Saya mula gelisah. Mula fikir negatif pasal dia. Semua ni salah saya. Sampai dia pun naik bosan. Saya mintak maaf awak :'<

Awak, walaupun nanti kita dah tak ada apa-apa saya tetap sayang awak. Saya mintak maaf banyak sakit kan hati awak sampai awak pun dah bosan dengan saya. Saya mintak maaf awak :'< Tiada awak saya taktahu apa jadi dengan saya, hanya Allah je tahu perasaan saya. I Love You, I Need You <3

Truthly from my heart. Bye.

About Loves....
| 04:51 | 0 comments
Assalamualaikum, hi followers :3 *kenyit mate*

For those in love. You should be focused on what I am saying. Saya terjumpa tips ni. Tapi saya cuma nak bagitahu, nak berkongsi. Tak salah kan? Hmmm awak stalker and baca semua ni k. Apa yang saya tahu. Wanita solehah adalah perhiasan indah di dunia. Semestinya lelaki akan mencari teman hidup yang solehah, betul bukan? Sebagai perempuan, inilah langkah-langkah untuk lelaki suka dekat kita. Ulalaaaa~

1. Keanak-anakkan


Dalam batas yg wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. Tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yang melampau dan menyakitkan hati tetapi sikap keanak-anakan yang menyenangkan. Misalnya, kemanjaan wanita yang membangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki. Wanita ceria membuat lelaki lebih berghairah.


2. Penuh Pengertian


Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yang tepat untuk berbincang masalah dan sebagainya. Contohnya ketika lelaki melakukan kesilapan, wanita yang berpengertian tidak terus mengeluarkan kata-kata yang kasar atau menuduh bukan2 sebaliknya cuba mengerti duduk persoalannya.


3. Menghargai


Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dengan wanita yang suka diperlakukan dengan lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.


4. Menjaga Penampilan


Lelaki menyukai wanita yang pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. Dia akan murah senyuman, pandai merawat tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya dan memberi yang terbaik kepada dirinya. Dia suka dan bersyukur dengan dirinya dan secara tidak langsung memancarkan pesona yg menyebabkan elaki juga menyukainya. Apabila sudah berumahtangga, wanita tersebut terus menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh badan walau sudah beranak-pinak. Siapa yang tidak suka isteri yang masih kelihatan cantik dan ramping walau dah punya anak 3??


5. Menghormati Diri Sendiri


Lelaki suka dengan wanita yang menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yang menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yg dia inginkan dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya. Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.


Inilah sifat seseorang wanita yang sempurna dimata lelaki....


Old things